..::sekapur sireh::...


Selamat Datang Ke TeratakIndah.blogspot...
Penggantara diruangan maya dengan dunia sebenar. Semuanya dihujung jari anda. Disampaikan dengan penulisan yang mudah sesuai disemua peringkat. Teratakindah sentiasa mengalu-alukan kedatangan anda.






Info@teratakindah

...

Monday, December 13, 2010

Blackie kucing paling tua di Britain

gambar:Kosmo (Blackie)


Menarik bila teratakindah membaca satu berita mengenai kucing. Itu la kuasa Tuhan yang esa mengurniakan umur panjang kepada sicomel nie.. Kucing yang diberi nama Blackie dipelihara oleh Quentin Shaw,49tahun mula memelihara haiwan comel ini semasa beliau berumur 25 Tahun. Nama Blackie diberi dari bintik hitam yang terdapat pada bahagian kepala kucing tersebut. Tapi bulunya yang putih gebu membuatkan ia sentiasa comel walaupun dah tua..

Blackie bakal menyambut ulang tahun ke-24 pada Januari depan.. 24 Tahun umur kucing bersamaan 115 Tahun umur manusia. Seorang pegawai dari Guinness Book of Records, Damian Field bercadang ingin menyenaraikan Blackie kucing paling tua di Britain.

4 comments:

safiyyah osman said...

eee...comey :)...muka dia macam muka redha ja...:)...

Fairuz Fazilah said...

eisshh..kucing ni. tua tua pon comel kot. heheee. xsenyum pon comel. hahaa

KimiCnoL said...

kucing memang comel..geram sangat bile tengok kucing..hehe

JOM UNDI SAYA =)
"1.Pilihan 9 No346"

mizct10 said...

kan best klu sy ade sekor kucing comel cm ni...