..::sekapur sireh::...


Selamat Datang Ke TeratakIndah.blogspot...
Penggantara diruangan maya dengan dunia sebenar. Semuanya dihujung jari anda. Disampaikan dengan penulisan yang mudah sesuai disemua peringkat. Teratakindah sentiasa mengalu-alukan kedatangan anda.






Info@teratakindah

...

Saturday, December 27, 2008

Balik kampung!!!

halooooo sume blogger... hmm mlm nie saye balik kampung... hmm mane lagi kalo bukan negeri jelapang padi, kedah darul aman!!! mybe saye balik kampung 2hari je pastu gi holiday ngn family sampai lah hari khamis!! kpd blogger yg setia, tunggu n nantikan cerita baru, dan panas dari saya sempena tahun baru nnti.....
selamat menyambut awal muharam dan happy new year!!!
nnt kat kampung kalo ade mase saye on9 k..

salam manis dari
Teratakindah..

Thursday, December 25, 2008

Yeye dapat award!!!

hmm award nie datangnye dari eida.... time kaceh eida!!!!








Wednesday, December 24, 2008

Tag lagi??

hah kali nie saye kene TAG da....tag kali nie datangnyer dari eidafatiha.. huh fenin jgk nak pk..hehe ok ar sy try jwb yg terbaik...soalan die ringkas sgt tapi jawapan die nak 16 da... manyak woo....


Rules : Once You’ve Been Tagged, You Are Supposed To Write A Note With 16 Random Things, Facts, Habits, Or Goals About You.

  1. suke makan ayam goreng (kfc lagi best) hmm betul betul betul
  2. suke men ps2
  3. suke kemas umah (mcm pmpn da)
  4. hormat org tua (hehe angkat bakul sendiri nampak)
  5. ingin melihat adikku berjaya..
  6. manje ke??entah la...
  7. suke men futsal
  8. suke melancung
  9. suke bdk2...(yg cute2 je..hehe)
  10. mls mandi...tp still wangi
  11. suke ponteng keje
  12. masuk keje lewat...(hehe xpe kedai akak)
  13. tkt tgl solat
  14. tkt Tuhan
  15. suke wat lawak bodo
  16. suke kaco akak sy..
People I Wanna Tag :



Hari ini!!

Hmm...arini rutin mcm biase 2kali sminggu jongging kat tasek sri gombak..dekat je ngn umah.. dulu bleh ar ari2 jonging skng nie bz memanjang..ssh ar.. meh le jonging kat sini..walaupun air taseknya kekuningan bak teh tarik tapi udara kat sini myaman sgt..dgn unggas beterbangan, ikan berenang ikut ske ati je, burung2 memekak berkicauan.. try la best tau!!




yeye dpt kad!! ingatkan undangan perkahwinan..nak jgk rase nasi minyak.. hehe gurau je... tq kpd riana sbb bagi kad yg cantek nie..salam ukhuwah dari teratakindah

Monday, December 22, 2008

Tomel x???

Hmm nie ar baby saye... comelkan... name baby nie Puteri...hehe puteri dyana kot??
opsss...hehe
ok Miss Dyana baby nie untuk awak jgk...

Sunday, December 21, 2008

Jadi budak2 ar mlm nie....

hmm arini anak spupu sy tido sini..nie sume gara2 mak saye gi amik die suh tido sini mlm nie..pe lagi men game je ar keje die....abis bilik sy diselongkarnye... skang dah pukul 12am xtido2..dok men game je keje... td fight game need for speed..tapi die menang da...malu jer...tapi kalo ajak men game wining 11,sure die kalah truk..wahaha..... die ar salah sorang dari berpuluh2 anak spupu sy yg ternakal dan sgt memeningkan pale sy...japgi die ajak tgk DVD yg beli kat pasar mlm tadi..madagascar2..bile ar nak tido nie....



hah nie ar makhluk yg saye maksudkan tu...keje men game je..
hehe sory ar bilik sy bersepah skit....



nie ar game yg sy kalah ditangannye...
wat malu je lwn ngn budak darjah 3 pun bleh kalah...

Friday, December 19, 2008

Pokok Semalu seindah keperibadian Wanita ..

Hmm arini kite ubah skit topik..saya tetarik dengan sifat yg ada pada pokok semalu..sebagai mana yg blogger sume tau,pokok ni akan menguncup jika disentuh..saya dapat rumuskan kat sini sifat pokok ni ada kaitan dengan setiap kejadian kaum hawa..kenapa saye ckp camtu?? penah saya duduk kat depan umah sambil perhatikan pokok semalu nie..terlintas depan mata macam ada 1 rahsia disebalik sifat pokok nie..Nak tau pe yg saye dpt???

  1. Sifat pokok ini akan menguncup apabila disentuh. diibaratkan wanita mempunyai perasaan malu..
  2. Kalo kite tgk,kat sekeliling pokok ni ade Duri...Duri nie diibarat perlindung bagi mempertahankan dirinya.. Simboliknye, Wanita perlu pertahanan diri..
  3. Cube kite tarik pokok semalu nie..susuh kan?? sbb pokok nie berakar serabut yg mencenkam bumi sehinggakan susah nak dicabut.. maksudnye wanita solehah mempunyai keimanan yg berakar umbi dlm diri die..
  4. Sifat pokok ini yg terakhir, ia akan menguncup bila menjelang senja. Seolah-olah ciptaan Allah ni seperti mengingatkan wanita supaya pulang dan ddk dirumah ketika hari makin gelap..
Unik kan setiap kejadian Tuhan tu...Crilah masa untuk bermuhasabah diri..

  • Tidak malukah diri ini.....kite byk memohon hajat tapi pada masayg sama banyak perintahNya kite siakan..
  • Tidak malukan diri ini....selalu curi tulang time bekerja..
  • Tidak malukah diri ini....masih tidak dapat mengawal setiap pandangan mataku..
  • Malunya Diri ini.... Kalo kiter berdosa sesama manusia,kenapa kita sukar untuk maafkan tapi Tuhan masih boleh maafkan kan kita..Sape la kite untuk tidak maafkan orang lain..
  • Malunya aku.... Rasulullah s.a.w selalu berdoa dan merindui umatnya...sebaliknya kite derdoa dan merindui die x?? selawat pun hanya dalam solat..time duduk sesaja pernah x kite hadiahkan selawat kepada junjungan besar kite??

Thursday, December 18, 2008

Rabu yg indah....indah ke??

hmm arini saye suke bergambar...tgk ar hasil pe yg saye amik gambar sepanjang arini....



Pagi Tadi,saye mnm susu!!!! tiap pg 1 kotak wajib!!








Nie la kucing yg selamat melahirkan 3ekor anak kucing!! tapi yg saye pelik sgt..arini die temenung je...diam je...slalunye kucing kalo baru branak msti bersama ank2 die..saye xnampak pun anak die arini...saya rase anak2 die dah mati la..myb kucing jantan dah baham anak2 die....cian kucing nie...termenung je...msti die rindu anak2 die..




mnm nescafe





Comel sgt kan!!!! hmm magazine pa&ma yg baru sampai kat kedai saye...





alamak...xbrape nampak la...cantik tau kalo tgk ke langit time nie...nampak cahaya matahari menembusi lapisan awan tebal.... kalo tentera jepun nie,sure die tabik kat cahaye tu...mcm cite pearl harbour da... (mase nie tgh drive amik mak kat opiz)





hmmm malam plak saye mkn piza!!!

Wednesday, December 17, 2008

Kene TAG!!

haluuuuu...hehe hmm mlm nan indah nie saye nak jawab TAG yg datangnya dari dyana.. walaupun soalannya nampak mudah tapi sebenarnye ssh jgk..wahaha...saya perlu menjiwai setiap soalan nie supaya jawapan yg saya bagi nie ikhlas dari hati saye sendiri..


Three Things That Scare Me :
  • Allah
  • Perpisahan
  • Tanah runtuh (coz rumah sy lereng bukit..waaaaaa)
Three Peoples Who Make Me Laugh:
  • Mr.Bean
  • Sponge bob
  • Patrick
Three Things I Hate
  • Merokok (xpenah cube pun)
  • Asap rokok
  • Puntung rokok
Three Things I Don’t Understand
  • Ujan oh ujan kenapa engkau turun???
  • Katak oh katak knp panggil ujan???
  • Ular oh ular,knp nak makan katak???
Three Things I Want To Do Before I Die:
  • Tunaikan 5perkara sebelum datang 5perkara
  • Kawin kalo sampai jodoh yg sesuai
  • Jaga mak+ayah kite la......
Three Things I Can Do:
  • Melancung
  • jaga budak2
  • masak mee segera
Three ways To Describe My Personality:
  • Biase je
  • Insan yg lemah
  • Xmerokok!!
Three Things I Can’t Do:
  • of coz ar merokok..sbb itu amanat mak saye!! kene ar jujur beb
  • bilik bersepah!! (tp bersepah jgk hehe)
  • berkasar ngn kaum hawa...
Persons I Want To Tag:
  • semua followers blog saye!!!!!!

Monday, December 15, 2008

Dapat Candy warna warni dari Yana!!



Hmm manisnye candy nie!! kad ucapan nie dari Yana...
thankz Yana! manis candy nie semanis persahabatan yg terjilin antara kita.. Time
Kaceh!!!!!!!!!

Sunday, December 14, 2008

Tidak!!! kucing branak dalam kedai!!

Nie ar die kucing yg branak tu...



a'kum sume blogger!!! sowy ar lame x update...ketandusan idea ar beb!! arini saye nak citer skit trajedi kat kedai saye... kucing branak dlm kedai da...

cite die bermula masa sy baru je nak bkk kedai...tgh melangkah masuk kedlm kedai, tibe2 jer ade se
kor kucing (identiti dirahsiakan) lalu depan saye dengan muke slamber je kuar dari kedai.. yg saye pelik kucing tu bunting tapi dah slim..yg peliknye lagi bile mase plak die msuk dlm kedai... nie mesti kes die masuk senyap2 mase saye nak ttp kedai mlm tadi..


Ape da punyer kucing!! dah ar beranak dlm kedai pastu uri ngn tali pusat bersepah2...dah ar sy jenis tkut darah...bagai nak muntah+pitam bile tgk... kucing tu slamat melahirkan 3ekor skali gus..tapi sayang sekor mati sbb tersepit celah fail...ta
li pusat pun xputus lagi..myb die lemas kot.. baby kucing yg mati tu aku tanam...

hmm
smoga kucing ngn anak2nyer berbahagia ke anak cucu...


cian... nie ar anak kucing yg mati..myb terjerut tali pusat kot..huhu






Monday, December 8, 2008

Lawa tu!!


Sekian lame ku nantikan nombor yg cantik mcm dlm pic diatas nie...
hah aku pun terkezut jgk tgk peningkatan yg mendadak sampai seribu lebih....
thankz kekawan yg lawat blog saye nie...
nanti saye cipta award baru utk sume blogger k...tungguuu......

Selamat Hari Raya Aidiladha





Hari ini semua umat islam khususnya di malaysia menyambut 1 lagi hari kebesaran dalam kalender islam iaitu Hari raya aidil adha dan juga dikenali sebangan hari raya korban yg disambut setiap 10zulhijjah setiap thn... hah saye nak nasihatkan jgn mkn berlebihan kang xpasal2 darah naik..hehe biase ar daging fresh.. k ar kepada semua jemaah haji malaysia semoga anda xbalik ngn tgn kosong..maksud saye haji yg sah iaitu haji mabrur... salam manis dari saya teratakindah...

Sunday, December 7, 2008

Salam Takziah..

Pandangan dari udara

hmm sesungguhnya setiap ujianNya mesti ada hikmah disebaliknya... dari sini tahap kesabaran kita diuji.. keiman kita dinilai sejauh mana kuatnya hati menerima segala Qada' dan Qadar yg maha esa...

Hari ini, sekali lagi kita digemparkan satu tragedi yg meragut nyawa dan harta benda.. lereng2 bukit (Bukit Antarabagsa) yang menempatkan rumah2 banglo rebah menyembah bumi akibat tanah runtuh yang meranaokan 14 buah banglo...setakat ini jumlah mangsa terbunuh dan selamat masih dalam tanda tanya...Hanya Tuhan dapat memelihara setiap mangsa yang masih terselamat dan masih lagi tidak ditemui...

Jadi marilah kita sama2 doakan semoga semua kerja2 menyelamat dipermudahkan... Takziah kepada keluarga mangsa tanah runtuh..jadikan ia sebagai satu platform utk kita lebih dekatkan diri dengan yg maha esa bkn saling menuding jari dan hanya menyalahkan takdir semata-mata..subhanallah....

Alfatihahku kirimkan duat umat islam yg terkorban dalam tragedi yg tragis ini.... alfatihah..


Kerja2 menyelamat..







View Larger Map


Kedudukan Bukit Antarabangsa...


Monday, December 1, 2008

Fenomena aneh Bulan Senyum...

hmmm arini saya nak cite skit pasal 1 lagi keajaiban alam yg menggemparkan penduduk malaysia khususnya kat area lembah klang.. hmm time tu jam dinding yg agak lusuh kat kedai aku menunjukkan pukul 9pm.. aku tergerak ati nak kuar ronda2 kt kaki lima depan kedai sambil menikmati keindahan malam yg sgt tenang... cuaca mlm nie alhamdulillah walaupun gelap tapi tanpa awan dan tanpa angin yang membawa hembusan bayu.. saya mndongak dagu keangkasa.. tau apa yang saya lihat??? hmm saye nampak bulan dipagari bintang..wow... mcm tajuk lagu da... tapi yang peliknya, hanya 2 butir bintang sahaya yg ade dan segugus bulan je.... yg uniknya, susunan bintang2 dan bulan tu...mcm orang tegah senyum da.. saya senyum ar balik tapi die wat dekkkk jer..tension tol..lantas saya bergegas sms bulan tersebut, dlm sms tu berbunyi..."weh bulan asal ko asyik senyum kat aku je... nak ngorat ar tu...tapi bila aku senyum blik ko wat dekk je...mcm xde prasaan da..." tapi die xreply pun..kredit abiz kot....wahahaha....



Cube tgk betul2 bintang mewakili mate die..bulan mulut die..




ok lah berbalik citer pasal bulan tadi.... saya terkejut jgk tgk ciptaan yg maha Esa yg xpernah saya tgk sebelum nie..saya sempat merakamkan gambar utk kenang-kenangan tapi xclear ar...yer ar camera henpon jer...kedai aku ttp kol 930pm arini...semata-mata nak cari view yg cantik utk sy tgkp gambar..yer ar hobi sy..sanggup ttp kedai awl semata-mata nak tangkap gambar...kakak sy xbg ttp awal, peduli ape saye ngn pmpn tu...wahahaha...
tapi nasib xmenyebelahi saya...bulan yang snyum dah ilang dari pandangan..hampa prasaaan saya..hanya tuhan je yg tahu betapa luruhnya hatiku bak teratai layu ditasik titiwangsa..

alhamdulillah aku sebagai hamba Allah SWT, diizinkan utk melihat kebesaranNya walaupun untuk seketika...Takbirrr....


Xclear sgt...tapi ok ar...sekurangnye nampak bentuk jgk..

Thursday, November 27, 2008

Futsal...



hmm dah lame xupdate..sory yer sume blogger... ok ar arini sy nak citer skit sepanjang ari sabtu yg lepas... hari sabtu lepas hari yg dianggap tercungap2..hehe yer ar men futsal ar katekan... kitorang men kat Ampang..dah lame xmen, stamina pun low sampai diparas merbahaya..wahahaha... tapi enjoy ar... hehe yg xsedapnya member2 sy sume ckp sayer nie skang mcm nak larikan diri ngn diorang...maksudnyer dah xsemesra dulu... tapi sayer trima luahan kawan2 sayer tu dgn positif.. sory yer kwn2 ku semua...








Penat....

Kasut kesayanganku..


budak2 pun ader... menyebuk jer...

Tuesday, November 25, 2008

Award dari ixora!!!!


wahahaha Time kaceh yg xterhingga buat ixora coz sudi bagi award nie kat sy.... suke nyer!!! kepada kawan2 yg xdapat jgn sedih yer...usaha lagi...wahaha.... award utk semua blogger!!!


Best Blog Ever tuuuu...... jgn jeles

Tag dari zatul.hernani

wahahaha banyak bebenor pertanyaan yg miss zatul.henani nie bagi... tapi bagi tidak menghampakan beliau,sayer cube yg terbaik la utk selesaikan setiap pertanyaan yg pelik2 belaka nie...



THE WHO

Who is in the house with you?
semua ade termasuk lah mak cik sayer dari kampung (kedah)

Who was the last person to IM you?
Entah xingat...hehe

Who are you thinking about now?
Nak tido.....

Who did you last talk to on the phone?
mak tersayang coz die pesan suh amik die kat opiz ptg td..


Who do you wish you were with right now?
entah la...


Who is your favourite teacher?
teacher??? yg suke marah2 time dlm kelas dulu...kalo xsbb die mrh2 xlah saye berjaya dan menjadi org berguna..(bergune ke???)


Who's birthday is next?
sape erk.... hah dah ingat member lame saye didie name nyer 31/12 nie...

Who was the last person you told you love then?
love??? :-( sedihnyer.... xnak bitau la...

Who's yor favourite relative?
kamulah..


THE WHERE

Where do you live?
Gombak, Selangor

Where is your phone?
entah...ilang skejap..jpgi b4 nak tido baru ar nak gi cari....

Where are your parents?
tido dah kot...

Where do you sleep?
bilik la...bilik yg semerbak wangian AmbiPur yg baru beli minggu lepas...bau teh ijau tuuuuu...

Where do you shop the most?
ikut dan je...besar duit dlm poket,maka besar ar kedai yg sy singgah begitu ar sebaliknya...kecik duit dlm poket maka kecil lah kedai tersebut....

Where did you get the shirt you're wearing?
uptown s.alam

Where did you last take a car ride to?
Amik mak tersayang dari keje..

Where in your house are you?
ape punye soalan da.... rumah ku syurgaku...dalam umah,tepi rumah, atas rumah tapi bukan bawah rumah...


THE WHAT

What was the last thing you ate?
entah

What was the last thing u drank?
air masak...

What color pants are you wearing?
memalam nie pakai kain pelekat sudah...

What kind of cell phone do you have?
Sony Ericsson , Nokia, LG

What is the closest item near you that is blue?
entah

What is your favourite color(s)?
Hijau la...

What messaging service do you use?
YM kadang2 jer

What is your most used away message?
xpayah ar msg2 tido lagi bagus..wahaha

What is your favourite shoe brand?
Camel...

What do you wear more; jeans or shorts?
jeans xpun setan...

What is the last movie watched?
Ayat2 cinta...sedih beb...

What song do you currently hear?
Cinta dlm hati

THE WHY

Why are you taking this survey?
hehehe entah ar..jawap je..

Why do you have a xanga?
binatang pe tu??

Why does basically half the world have a myspace?
xlayan la...

Why are your best friends your best friends?
kawan bia beribu...

Why is wood brown?
ape punyer soalan da.... lu pikir la sendiri...

Why do the people on the news repeat the same stuff over-over?
hmmmmm....

THE WHEN

When did everyone become obsessed with friendster?
entah ar friendster ke myspace ke karut je...tp sy layan jgk kdg2 wahaha

When did you start school?
1991 tadika 5 tahun

When did you meet your good friend?
time sekolah menengah ar...sbb time tu dah mula mencari membe yg 1kepala ngn kite...

When did you last buy a new pair of pants?
ini pun nak tau ke??

When did you last burn a candle?
lhahah soalan yg xpenah ditanya org...xpe ar jwb je ar..time bulan pose aritu nak men bunga api..

When were you last at school?
2003

When did you last see your dad?
semalm... ayah sy dah gi johor ar dapat projek baru kat sane...smggu skali je balik..

When did you last take a shower?
ptg tadi....

Saturday, November 22, 2008

Dapat Award dari miss Yana!!!


hahaha usaha bagi menyiapkan tag tentang makan memakan akhirnya berbuahkan hasil... Lihat ar dunia...nie ar award yg ku cari selama ni...hahaha time kaceh Yana!!!!!!!!!!!!!

Friday, November 21, 2008

Food Tag!!!!

Hmm sayer dicabar oleh miss Yana tentang tag yang berunsur makan memakan nie, sayer trima cabaran tersebut Miss Yana!! soalan die xde ar ssh sgt tapi mencabar jgk ar... nak tau soalan die ape?? hah nie soalan die beserta jawapan die...

1. Name your most favourite food in the world. Why? Place picture please.


-Mesti lah saye suke AYAM GORENG!!! (kfc ar) hehe jgn bitau org len...












2. Combine two of the most impossible food you can think of into a dish e.g: cencaluk + msk lemak = msk lemak cencaluk





  • Kobis + Rendang = Rendang Kobis........ wahahahahahaha resipi baru nie
  • Roti John + Kari = Kari John
  • Belacan + Serunding = Serunding Belacan
  • Kismis + masak kicap = Kismis Msk Kicap







3. Choose a picture of a food and describe its negative effects on you





hah nak -ve effect sgt yer...amik nie!!! edit sudah!!




4. Your most memorable foods. Why?



KFC la!!!!! sbb kenangan masa bercintan dulu..hehe slalu mkn kfc...sedap ayam goreng....




Wednesday, November 19, 2008

My 1first award!!! terharunya...

hahaha akhirnya ade jgk insan2 yang sudi memberi ku award walaupun blog nie agak membosankan... hmm award nie Miss ixora yang bagi.... TQ kepada yang sudi..






Bukan nya 1 tapi 2 award tu...time kasih ixora...




hah oleh sbb kegembiraan nie...saya berbesar hati supaya kedua-dua anugerah nie dikongsi bersama..dan mereka yang sangat ku hargai....




P/S: Mereka yang disenarai pendek seperti diatas menerima kedua-dua anugerah tersebut..

Tuesday, November 18, 2008

Aku Bengang....

hah arini aku nak keluh kesah skit pasal tajuk salah 1 akhbar arini yang sgt mengecewakan aku sebagai pembaca..bkn marah kat paper tu @ pengarang die...tapi aku mrh dgn brita yang bertajuk "Tragedi di Nurseri"...(paper Harian metro 18nov08)... aku nak tanya skit..ape fungsi nurseri atau tempat asuhan kanak2 nie?? Free ke??xkan?? mahal plak tu..tapi yang aku kecewa sgt sikap acuh xacuh tentang keselamatan anak2 yang diamanahkan ibu bapa mereka untuk diasuh sementara ibu dan ayah bdk tu g keje...



Comel sgt2 baby nie kan??? al-fatihah...



Aku nasihatkan kat sesape pengasuh2 pusat asuhan kanak2 tolong amik perhatian tentang keselamatan bdk2 bawah jagaan anda... pantang betul aku dengar budak2 yang dihantar ke pusat asuhan kanak2 ni abaikan keselamatan diorg...diorang perlukan perhatian anda...Lupikir la sendiri!!!!

Friday, November 14, 2008

Cinta oh cinta


Haloooooo...hmm lame dah aku x update blog nie.. ape aku nak cite yer..ok ar aku nak cite skit pasal Cinta...wahahaha jiwang bunyinye tapi trima la hakikat itu fitrah dari Tuhan.. dgn cinta kite dilahirkan.. dengan cinta jgk, kite hidup aman, dgn cinta kite jadi lebih bertanggungjawab, dan dengan cinta jgk wujudnya kasih sayang yang akan terpahat dalam hati..

Saye nak sentuh soal kasih dan sayang...xsemestinya kasih dan sayang dalam konteks cinta merujuk kepada hubungan percintaan awek kepada balak die, antara makwe dgn pakwe nya, antara uda dan dara dan sebagainya.. Cinta memberi maksud yang luas..bagi saye cinta antara "pakwe n makwe" tu hanye salah satu contoh cinta yang dimaksudkan.. cinta kepada tuhan, cinta kepada ibu ayah dan sebagainya..

Jadi pupuk prasaan cinta dilandasan yang betul untuk mewujudkan nilai kasih sayang yang abadi.. contoh cinta tuhan dan cinta ibu bapa kite la... bukan kat awek je kite cinta!! jadi, fhm maksud cinta itu sendiri..

Kepada u all yang sedang bercinta, hayati nilai cinta itu sendiri..pupuk nilai kasih sayang antara u all k.. baru ar kekal keakhirnya..insyaAllah... 1je pesanan, laut mana yang xbergelora, jd...kalo ade masalah tu bawak2 ar berbincang k!!! kat situ ar nilai cinta anda akn diuji sejauh mana kuatnya hati u tu tau... jangan terlampau ikutkan perasaan sgt...

saya penah terbaca 1 keluhan seseorang tentang perjalanan percintaan die.. ade ar mamat nie bercinta ngn pmpn yang amat die cintai...tapi diuji dgn mcm2 rintangan..terpisah akhirnya... biasa la darah muda...dengan kekuatan cinta diorang...diorg bertemu kembali untuk sekian lama diorang berpisah.. akhirnya tali yang putus tersambung kembali dan idup bahagia dengan ikatan perkahwinan...itu ar kekuatan cinta dan jodoh antara diorang... hmm jiwang lak saye mlm nie..tapi xpe just renungan bersama je...

Sunday, November 9, 2008

Ape kes salah name jalan!!!!


View Larger Map


hai sume..hah kalo sume nak tau dalam map kat atas nie umah aku ar (Taman Seri Gombak)...aku amik kat google..tapi yang aku xpuas ati nie name jalan umah aku salah!!!! jalan umah aku (Jln SG 9/8) tapi die letak Jln SG 8/1.. wahaha tu je..meh le datang Sri Gombak!!

Wednesday, November 5, 2008

U Mobile 018??

hmm aku dapat starterpac U mobile (018)... hehe free beb..orang sebelah kedai bagi..die wat promotion U mobile..aku pun bedal je ar... kini aku salah sorang dari berjuta (berjuta ker??) pengguna di malaysia mengunakan U Mobile..wahahaha


Banyak tu aku kebas...

AnasPotter...wahahah

wahahaahahaha...mari penuhkan layar perak anda diseluruh negara...

Tuesday, November 4, 2008

Jangan ketawa...

hmm arinie kehidupan aku biase je..xhepy sgt dan xsedih... biase2 jer... aku sebenarnyer nak berkongsi cite klaka nie.. ade pepatah mengatakan jangan pandang luaran semata2 (tibe2 jer).. hah tadi ade ar 1 costemer nie dtg nak fotostat..yang membuatkan aku tergelak dlm ati tu sbb name die..name yang terlampau ekzotik..wahahahaha... elok die kuar kedai je bagai nak pecah usus aku gelak... aku nak nasihatkan jgn gelak nama org...xbek tau!! wahahaha

Cube korang tengok betul2 name die...hehe

Monday, November 3, 2008

Kampus Pompuan GMI...wahaha

Assalamualaikum....
hai sume blogger...huuh arini (2nov.08) hari yang penuh dengan aktiviti.. hmm mule2 aku,spupu aku ngn mmber aku g PWTC ala Pameran Keusahawanan...mane ar tau jd usahawan 1 hari nnt...insyaAllah..doa2kan la yer...

Pastu petang nyer plak aku g anta barang2 spupu aku kat umah baru die.. pastu trus gi bangi sbb anta adik spupu aku ngn mmber die balik kampus (GMI)..penat siot drive arini.. sampai umah kol 12 tgh mlm.. huh xsabar nak peluk bantal bucuk ngn my bebear... k ar aku tido dulu k.. gd nite!!! hah kat bawah nie sume gambar2 kat Kampus Pompuan GMI kat bangi..


Hah nie ar kawan2 spupu aku...spupu aku yang duk paling kiri..


ops sape nie?? alo tangkap gambar skali pun xkan nak gosip kot..

Xleh masuk tu..


Sunday, November 2, 2008

Bosan ar arini...

huh...arini salah 1 hari yang sanagt bosan..xtau ar nape... myb sbb kene keje arini kot... mybe r.. tapi bile biz je keje trus aku jd hepi...wahahaha... tadi lps balik keje aku g pasar mlm..tapi kene bawak anak spupu aku..umur die 4thn.. huh penat bawak die...skejap nak dukung skejap nak jln..sabo jer ar... tapi best sgt!! sbb budak2 nie penenang jiwa tau... hmm mlm nie aku nak tido awal coz esok aku nak g PWTC ade pameran usahawan...

Thursday, October 30, 2008

Kontroversi beb!!

hahah...best xvideo nie?? aku baru je amik kat hp member aku (ezam).. aku suke tgk bear tu..comel sgt tapi jgn tunjuk kat budak2 tkt die tiru aksi bear tersebut.. hanye untuk hiburan je.. Jgn cube ye... Dah kawin xpe..hehe




video

Tuesday, October 28, 2008

Aku sakit Perut...

Hai kawan-kawan.... ari nie xpic la... coz xsempat nak amik gambo..tapi xpe ar kan... kehidupan aku pada hari ini macam biase je... cume sakit perut ar smlm mkn megi goreng akak aku yg beli kat kedai mamak... huh perit betul... tadi akak aku blanje tom yam campur kat kedai yg sama..smoga esok perutku dlm keadaan normal hendaknya..aminn..

Monday, October 27, 2008

Nak cuti!!

Hmm arinie hari paling membosankan... Orang len best je cuti duk umah..tapi aku kene keje da... dah ar sume kedai sekeliling ttp..tinggal lah kedai aku je bukak.. boring beb!!! Dah ar pepagi tadi aku Flu..huh telan ubat sebiji. keje tadipun mcm orang mabuk je..ngantuk mkn ubat..hehe. Kepada pengganut agama Hindu, Epy Deepavali!!!

hmm nie ar brkfst aku pg tadi..hehe


Fuh sume kedai kat sebelah2 tutup!!! jeles aku!!! akupun nak cuti gak



Lengang je kat sepanjang kaki lima..


Tersusun rapi...sume magazine baru sampai...bace free je aku nie...

hmm dah penat menyusun,mase untuk menguji IQ..pelagi men sudoku r plak..

hmm sampai magazine nie pun aku dah biz bace.... sume khas untuk kaum hawa..