..::sekapur sireh::...


Selamat Datang Ke TeratakIndah.blogspot...
Penggantara diruangan maya dengan dunia sebenar. Semuanya dihujung jari anda. Disampaikan dengan penulisan yang mudah sesuai disemua peringkat. Teratakindah sentiasa mengalu-alukan kedatangan anda.






Info@teratakindah

...

Thursday, September 23, 2010

Nissin speedlite Di622


Assalamualaikum semua... terlebih dahulu teratakindah mengucapkan terima kasih kepada rakan blogger Cayril yang teman saya ke Low Yat Plaza semalam.. berjinak-jinak dengan DSLR tidak terlepas dengan memiliki lampu bantuan ataupun flash atau speed light dalam menghasilkan gambar yang berkualiti dalam keadaan kuantiti cahaya yang minimum..

Dengan bermodalkan RM440 (tidak termasuk bateri) teratakindah mengambil keputusan untuk membeli 1set Nissin speedlite nie.. Harga yang agak murah berbanding dengan jenama Canon dengan penampilan kualiti yang hampir sama, ia bukan lah suatu penghalang untuk memilikinya.. waa...bleh la shoot malam lepas nie....heheh


7 comments:

Nur Hawa Mohd Zin said...

salah satu benda awe nak ada dalam hidup adalah kamera macam ni DSL atau CSL..sebab suka amik gambar dan bergambar...huhuh

eh betul ke DSL & CSL?

teratakindah said...

DSLR... alo awe jadi model je la..suh orang lain tangkap gambar..hehe... skng nie dslr dah murah tau.. canon D1000 rm1400 Nikon 3000D rm1290... mmg murah...smlm teratakindah survey kat Low Yat Plaza..

Sasa Al-Sharif said...

nice bro, bleh main bounce flash pasni :)

beaty said...

Tahniah. Kita pun ada emmm hg KL memang murah kan kita beli d sabah RM500. For me this one is good for beginer and u made the right choice.Yess..anyway Canon da ada EOS 60 D, new model...eemmm seram tangan nakn try...hehehh

teratakindah said...

thankz to all otai2 photo...

Nur Hawa Mohd Zin said...

wah! boleh cari buat hantaran ni...tq info..awe beli kan orang suruh dia amik gambar awe...heheheeh...tapi awe mmg nak ada kamera...sebab nak amik gambar sendiri banyak2..kalu guna kamera org leceh..

*cimOt* said...

suke sangat snap photo...ble la nk ade dslr ea...huuuuuu..tggu aq da byk duet nti lorhhhhh