..::sekapur sireh::...


Selamat Datang Ke TeratakIndah.blogspot...
Penggantara diruangan maya dengan dunia sebenar. Semuanya dihujung jari anda. Disampaikan dengan penulisan yang mudah sesuai disemua peringkat. Teratakindah sentiasa mengalu-alukan kedatangan anda.






Info@teratakindah

...

Sunday, September 5, 2010

Ketupat oh ketupat

hmmm..Raye dah xlame dah...

Rindu plak dengan ketupat

Ade yang makan dengan Kuah Kacang

Ade jgk yang makan dengan kuah lontong..

Ade jgk yang makan begitu saje

gambar dari google


Kalau kat kampung (kedah)..


Ketupat Palas jadi pilihan..

Susah nak jumpa ketupat beras..

Makan dengan serunding..Wow mmg terangkat..

gambar dari google


Tapi.....


Kami yang duk kat Bandar Besar Kuala Lumpur nie...

Lagi menarik sebab..

ketupat kami bentuk die macam nie.....


gambar dari google

hehehehehe...................

10 comments:

Nur Hawa Mohd Zin said...

tiap-tiap tahun buat ketupat..dan lemang..tahun ni tak tahu lagi :)

teratakindah said...

waaa...lemangpun buat cik awe?? family saye xpenah buat lemang..beli je..bestnye buat lemang kan?? bleh main2 api..hehe

Nur Hawa Mohd Zin said...

lemang tu pun tengok pada stok buluh dan kayu api..sebab skunk susah nak cari kayu api...heheh

teratakindah said...

bestnye...lagi best kalo dapat tangkap gambar lemang2 tu

Nur Hawa Mohd Zin said...

heheh..tahun awe cube snap pic..itu pun kalu ada buat....

teratakindah said...

hah snap banyak2 pastu letak kat blog tau...

teddyuna said...

wa..kat kampung una kat perak tu pun gne ketupat paket.. sebb .. opah una cakp malas dh nk anyam ketupat..;)
tapi kat kmpung meriah sikit

teddyuna said...

wa..kat kampung una kat perak tu pun gne ketupat paket.. sebb .. opah una cakp malas dh nk anyam ketupat..;)
tapi kat kmpung meriah sikit

teratakindah said...

hehe..yg peket senang je..xpayah nak bersepah dapur....hehe mudah...

Aanis Kamaruzaman said...

ape2 pon, buat sndri lg best dr beli yg segera.... kan?