..::sekapur sireh::...


Selamat Datang Ke TeratakIndah.blogspot...
Penggantara diruangan maya dengan dunia sebenar. Semuanya dihujung jari anda. Disampaikan dengan penulisan yang mudah sesuai disemua peringkat. Teratakindah sentiasa mengalu-alukan kedatangan anda.






Info@teratakindah

...

Thursday, September 23, 2010

Masa untuk menguji Nissin Di622 Speedlite

Hah tadi entry pasal flash terbaru teratakindah..sekarang masa untuk menguji..pengujian mestilah dilakukan ketika cahaya kurang..ye la namapun speed light msti la fungsi mengeluarkan cahaya.. Teratakindah menggunakan aperture f2.8 dengan pelarasan shutter speed 1/60s dan penetapan sensitivity ISO 200/400 dengan melaraskan speedlite 90 darjah ke atas dengan ketinggian siling 2.5 meter..menjadikan henfon nokia E72 sebagai model dan bahan ujikaji...Setiap gambar ini tidak diedit walaupun sedikit!!!! xsempat la.. nak cepat post kat blog.. xsabau...



9 comments:

Nur Hawa Mohd Zin said...

salam...awe ni tak faham bahasa cameraman..heheheh....sorry ye...

teratakindah said...

xpe..tapi awe mesti faham bahasa modeling kn?? hehe...awe kan minat modeling

HanisAzla said...

pun x faham jg pasal kamera & fotografi ni.. apa yg pasti gambar dier mmg superb.. sgt terang dan jelas..

Nur Hawa Mohd Zin said...

bahasa modeling? huhu..lagi lah tak..awe pernah terpikir nak jadi model busana muslimah, jadi pengacara al hidayah tau..heheh..tapi pkr balik tak perlu lah..jangan tak tahu..ada orang suruh awe masuk gadis melayu...huhuhu...tak layak awe..

teratakindah said...

to hanis: hahha..xpaham yer?? xpe jgn pk ayat2 tu sakit pale nnt.. hehe papepun time kasih puji...hehe

teratakindah said...

to awe: waa.. sesuai la..gadis melayu paling sesuai!!!! xpun pose kat majalah NUR atau MIDI dulu..majalah tu setahun sekali buat mencari model utk kulit majalah..

Nur Hawa Mohd Zin said...

hehe...niat ada..tapi nanti lah..tak sedia nak ke dunia modeling lagi..lagipun tak fotogenik pun..huhu

teratakindah said...

fotogenik ialah subjek dalam modeling..benda tu boleh diasah..janji minat...

FATIN SYAFIQA said...

smart kot! hehe