..::sekapur sireh::...


Selamat Datang Ke TeratakIndah.blogspot...
Penggantara diruangan maya dengan dunia sebenar. Semuanya dihujung jari anda. Disampaikan dengan penulisan yang mudah sesuai disemua peringkat. Teratakindah sentiasa mengalu-alukan kedatangan anda.






Info@teratakindah

...

Friday, April 29, 2011

The Royal Wedding William+Kate meriah..

William+Kate

Bermulanya detik bersama antara Putera William dengan pasangannya Catherine Middleton (Kate) sebagai pasangan suami isteri maka selesailah gemuruh dan saat yang dinanti-nanti rakyat Britain... Seperti yang dipaparkan dalam saluran Astro ch700 HD, bermula jam 1am waktu Malaysia, Rakyat sudah membanjiri kawasan sekitar Bandaraya London..

Acara gilang gemilang tersebut bermula jam 9.30am waktu tempatan dengan kehadiran VIP dan VVIP...Turut hadir Sultan Brunei dan Permaisuri (agak selekeh..kuang kuang kuang) dan David Beckham serta isteri.. Jam 10.30am, William sampai di Westminster Abbey.. tepat jam 11am waktu tempatan (6pm wktu Malaysia), ketibaan Kate di Westminster Abbey...

Kawasan yang mendapat perhatian adalah sepanjang laluan Buckingham Palace, Westminster Abbey, dan juga beberapa tempat lain sekitar London yang disediakan skrin besar seperti di Trafalgar square... Lautan manusia membanjiri kawasan sekitar London.. jom layan skit video yg sempat teratakindah sedut utk rakan2 blogger...



Tomelnye kanak-kanak nie...


William keluar dari kediaman rasmi..


Kate baru keluar dari Hotel Goring,London


Kate baru sampai Westminster Abbey...xsabo nak kawin...


Datuk dan Nenek sudah mari...



11 comments:

Nur Hawa Mohd Zin said...

tadi sempat tengok..meiah kan...sopan je :)

Cik Aish said...

wedding of the year! semoga perkahwinan putera william ni berkekalan..teringat princess diana dulu..hmm

Jom baca: Ada Apa Dengan Wedding Putera William?

AiDa AzRyN said...

gempak ah wedding diorang! aida suka tengok! ;)

chemay said...

tak suka tgk..
kecewaaa
sobs
T__T

Teratakindah said...

haha....kelaka la miss chemay..kecewa yerk??? hehe xpe stakat muke mcm william tu besepah...hahaha tapi kalo bab poket..die la paling tebal..hehee..papepun..de'royal wedding nie mmg meriah sgt..kene la dgn raja diorg yg berjiwa rakyat..senyum jerk... kereta pun xde tinted, bg peluang rkyat nk tgk..

Aida Omar said...

meriah betul la..

Teratakindah said...

sgt meriah.....teratakindah tgk kat TV mcm semut rakyat jelata membanjiri kota London..

MaMa AiNi said...

mama tgk kat tv..memang meriah ek..yang dipertuan agung pun hadir sama!!!..untung jadi ank raja ni kan..memang cantik that gurl tu kan!!!

Teratakindah said...

a'ah..meriah..agung kite duduk sebelah raja brunei...untung lagi jadi rakyat biasa....nnt dlm kubur kurang skit soal..heeee

BillyNain said...

penat duk 4 jam dpn tv melayan wedding ni but berbaloi hehe..nmpk simple dan tak mengada-ngada, tapi meriah gilee!

Teratakindah said...

yeah...yg paling respect kereta diraja xbertinted...bagi peluang rakyat lihat sendiri raja mereka...