..::sekapur sireh::...


Selamat Datang Ke TeratakIndah.blogspot...
Penggantara diruangan maya dengan dunia sebenar. Semuanya dihujung jari anda. Disampaikan dengan penulisan yang mudah sesuai disemua peringkat. Teratakindah sentiasa mengalu-alukan kedatangan anda.






Info@teratakindah

...

Saturday, May 7, 2011

Rumah "Home Alone" dilelong $2.4 juta..




Assalamualaikum...hah pasti sapa yang dibesarkan era 90an ingat lagi cerita kanak-kanak yang mendapat perhatian dunia....iaitu Home Alone.. Cerita dimana sorang budak yang tertinggal dirumah agam keluarganya dimana semua bercuti ke oversea...hahaha macam2 suke-duke sepanjang budak tu duk sorang dirumah sehingga cubaan merompak mahligai tersebut.. Dengan kecerdikan yang dibawa oleh pelakon budak(ketika itu), Macaulay Culkin berjaya mematahkan niat jahat perompak tersebut...

Macaulay Culkin, dalam sedutan Filem "Home Alone"..

Waa...sempat lg bersinopsis kat sini... ye la, teratakindah salah sorang penonton setia filem Home Alone dari episod pertama hingga ke-4...hehe berbalik cerita rumah yang berusia hampir 80 tahun itu, tuan rumah tersebut mengambil keputusan melelong dengan harga yang menarik $2.4 juta (RM7.2 juta) siap perabot dalaman...



17 comments:

Nur Hawa Mohd Zin said...

wow!!! suka tgk cerita tu...bila krismas atau cuti sek mesti ada...heheh

SYAFIQ TENGKU said...

umah ni boleh sesat kalo men sorok2

Teratakindah said...

to cik awe: best kan cite tuu...setiap tahun cuti skolah mesti die tayang..hehehe...

Teratakindah said...

to mr.syafiq: bkn sesat je bro.. bleh buat port ponteng skolah..kompom xterkantoi..wahaha (mcm pnh buat jerk)

Far8 budak baik said...

wehh aku follow kot cerita ni
dari dulu lagi..
mmg lawak..
pndai dak keci tu..
hak3

Teratakindah said...

hah dah agak dah..semua yg melalui zaman 90'an mesti tgk cite ni punyer...terbaekk

Ain Jia Zainudin said...

aww..cite 2 best gile ..sukee !

Teratakindah said...

mmg best sgt2...tgk ulang byk kali pun xbosan kan??

♥c!k Ann♥ said...

cantik sangat umah nih!
home alone 1 n 2 best sangat2 kan??

Teratakindah said...

hehe...pe lagi...kumpul duit dari skng...boleh beli..

sumanje said...

alamak tak suka tgok cerita yg cam tu la...

Teratakindah said...

xsuke ker??hehe xpe lain org lain mntnye...hehe

chEck chEck rOck rOck ! said...

dah lama tak tengok home alone :)

Teratakindah said...

hee..ape lagi cari la kat kedai DVD..hehe

SizZLing SuZai said...

uhh..xsangka lawanye umah ni ble gamba realerk =) NAK BELI R! hahahaha..

Teratakindah said...

nak beli??? hah menarik jgk tuu..hehe klik la nuffnang banyak2 yerk...

APAN said...

aku penah tengok gak citer ni...x tau lak ada sampai 4 episod...
tpi citer yg aku tengok tu mmg bes...
lelong2...
huhu...