..::sekapur sireh::...


Selamat Datang Ke TeratakIndah.blogspot...
Penggantara diruangan maya dengan dunia sebenar. Semuanya dihujung jari anda. Disampaikan dengan penulisan yang mudah sesuai disemua peringkat. Teratakindah sentiasa mengalu-alukan kedatangan anda.






Info@teratakindah

...

Wednesday, November 10, 2010

Kolam renang terbesar didunia..

Seluas mata memandang, San Alfonso del Mar Resort yang terletak di bandar Algarrobo, Chile, telah mencatat sejarah terbaru apabila memiliki kolam renang terbesar didunia. Dengan panjang keseluruhan kolam menjangkau 1km dengan kedalaman maksimum 35 meter dengan menempatkan keluasan 7.7 hektar menjadikan ianya suatu yang unik yang tak terfikir dengan pemikiran kreatif manusia.

gambaran dari udara



Kolam gergasi yg siap dibina pada 2006 ini memakan kos sehingga GBP 1 Billion!!! ianya suatu nilai yang berbaloi dengan pengiktirafannya sebagai kolam terbesar dunia. Jom kita layan gambar-gambar ekslusif dari google image...







7 comments:

atieshariffuddin said...

besar! cantik.. tpi maintenance mmg sakit... erk~

thomas said...

Penatlah life guard kalau penuh dgn org.

teratakindah said...

haha...sape yg bleh brenang keliling kolam ni mmg power la...

Wahida Nasution Thakhrim said...

tak mampu ler nak berenang keliling kolam ni.. sekali pandang macam laut betul..

teratakindah said...

rasenye sebijik kapal pun boleh masuk nie..hehe

rossoneri said...

lawanyaaa bestnyaaa..tapi tak reti berenang pun gunanya..hehehhe

Zul said...

kalau ada orang lemas susah nak nampak ni pasal besar sangat..hehe..