..::sekapur sireh::...


Selamat Datang Ke TeratakIndah.blogspot...
Penggantara diruangan maya dengan dunia sebenar. Semuanya dihujung jari anda. Disampaikan dengan penulisan yang mudah sesuai disemua peringkat. Teratakindah sentiasa mengalu-alukan kedatangan anda.






Info@teratakindah

...

Tuesday, November 23, 2010

Flora Fauna Semungkis, part 1

Atas masalah kesihatan teratakindah mememohon maaf kerana lama tak update blog.. Ok lah entry terbaru kali nie teratakindah ingin membawa semua blogger merenung sejenak realiti kehidupan hutan hujan dinegara kita. Baru-baru ni teratakindah dijemput Mr.Cayril ke Family day anjuran keluarganya untuk turut serta memeriahkan lagi family day tersebut.

Bermula pada jam 4 hari jumaat kami bertolak ke Impian Resort yang terletak jauh ke dalam hutan batu 14, Hulu Langat dan sampai pada jam 5 pm.. Hujan lebat beserta kilat mengiringi perjalanan kami. Aktiviti malam kami ber BBQ sambil mengikuti persembahan redana ubi yang menjadi tradisi keluarga Mr.Cayril.. Teratakindah layan....

Pada keesokkannya kami bermandi-manda dengan aliran sungai yang sejuk dan jernih sambil kami memulakan acara air.. Kami juga membina rakit dan menangkat ikan dengan hanya menggunakan baju... memang happy sangat.. kami bertolak balik ke Gombak jam 1pm.. tapi yang penting MyLensa tetap menjadi wadah terakhir percutian 2 hari ke Hulu langat..




serangga hutan

Jadi model buloh jap la

Keluarga Mr.cayril


Mr.cayril

BBQ

11 comments:

Sasa Al-Sharif said...

menarik jugak pic pertama tu. pakai tripod agaknya :)

Catherine- said...

sangat maveles tempat tuh....
rindu pulak ngn kampong halaman...


arhh~


;)

Cayril Ikhwan said...

hhuhu....temapt yang sgt cantik..dan nyaman...ada sapa nak camping kat sana..leh contact sy

teratakindah said...

to sasa_ a'ah pakai tripod tgn manusia xmunkin seteguh sebatang tripod utk buat slow shutter...

Syam said...

Fuwoh
Cantiknye gambo2.
En Anas, bile nak lancar tshirt pixelburok? hehe :)

suzie rahman said...

cntik toi pic ats sekali.

CouLeur de Chiqu3 said...

cun gmbo slow shutter tuh nice...
gamba yg kt pokok buloh tu bukan model buloh kot..model kamera..ehee

mizct10 said...

cantik nye..rasa nak g je kat ctu....:)

teratakindah said...

to mr syam: dlm proses..design baru je submit ke syarikat pencetakan (sulaman) tunggu siap art work syrkt tu.. tungguuu... hee

Syam said...

Owait...sentiasa setia menunggu :)

teratakindah said...

cayalah kawan!!!!