..::sekapur sireh::...


Selamat Datang Ke TeratakIndah.blogspot...
Penggantara diruangan maya dengan dunia sebenar. Semuanya dihujung jari anda. Disampaikan dengan penulisan yang mudah sesuai disemua peringkat. Teratakindah sentiasa mengalu-alukan kedatangan anda.






Info@teratakindah

...

Saturday, October 30, 2010

Harga Pound Sterling dah naik!!


Assalamualaikum...waa pe kabo?? hehe malam nie agak dingin skit, sebab hujan turun da.. Petang tadi semasa teratakindah ke Giant Batu Caves, jenguk2 ke Money Changer atau nama melayu nya Pengurup Wang..

Terlihat harga Pound Sterling naik, ini berita gembira kerana boleh la tukar ke duit tempatan, lebihan duit semasa teratakindah melawat ke europe tempoh hari yang berbaki £105++ kalo convert waktu sekarang lebih kurang RM500. Harga jual bank sekarang £1=RM5.17 dan Bank beli dengan £1=RM4.91.. jika sebelum ini bank menjual £1=RM4.9 dan membeli £1=RM4.7.. walaupun nilainya nampak kecil tapi bayangkan jika duit banyak...kan dah untung!!! ok esok atau lusa teratakindah mau gi bank..mau tukar..pastu gi shopping.. wahahaha

ok la cukup la sikit ilmu kira mengira mata wang UK ni.. jom sape nak teman gi bank...Tapi sebelum tu sempat lagi teratakindah snap duit-duit yang cume bertahan lebih kurang 24 jam sebelum ditukar ke mata wang Malaysia...

p/s: sory la bahasa rojak...hehe

5 comments:

Mr Ceym said...

50 mm ke bang? haha

teratakindah said...

yup..ade 50mm ade yg standard lens

si biskut said...

RM500 tuh...leh cari cd game ps3 original satu..n jaket MU yg latest.huyooo...

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

Wah..x der simpan ke duit tu?leh tukarngan LM duit Qatar Riyal nanti..hehehe

teratakindah said...

hehe..jersi MU kat UK £25 je biskut.. murah kat sana!!!