..::sekapur sireh::...


Selamat Datang Ke TeratakIndah.blogspot...
Penggantara diruangan maya dengan dunia sebenar. Semuanya dihujung jari anda. Disampaikan dengan penulisan yang mudah sesuai disemua peringkat. Teratakindah sentiasa mengalu-alukan kedatangan anda.


Info@teratakindah

...

Thursday, January 13, 2011

Pengasas Google beli kapal mewah!!

gambar:google
Selamat pagi Malaysia!!!!

Assalamualikum para blogger semua...pemacam arini?? sihat?? Pagi nie teratakindah mulakan dengan satu berita yang biasa bagi mereka yang berkedudukan dan memiliki kekayaan dunia. Terbaca dalam rangkuman dunia pagi nie, Pengasas Google Larre Page telah membeli sebuah kapal mewah tuuu... wow orang kata bila dah kaye, apa pun boleh beli..... jom kita layan skit artikal Kosmo edisi 13 januari 2011...

CALIFORNIA – Pengasas enjin carian, Google di Internet, Larry Page menyertai ‘kelab pemilik kapal mewah’ apabila dia membeli sebuah kapal layar mewah terpakai yang bernilai kira-kira AS$45 juta (RM137.7 juta), lapor sebuah akhbar semalam.

gambar:google

Kapal yang diberi nama Senses itu dibeli daripada seorang pengusaha arak dari New Zealand, Sir Douglas Meyer yang telah menggunakannya sejak 1999.

Senses yang bersaiz 58.8 meter itu dilengkapi dengan tapak pendaratan helikopter, gimnasium, dek bertingkat, 10 bilik mewah, 14 orang anak kapal dan rekaan dalaman dari pereka terkenal Perancis, Philippe Starck.

Page, 37, menerima kapal mewah terpakai itu daripada Meyer menjelang tahun baru lalu.

Page yang berkahwin dengan seorang model, Lucinda Southworth pada 2007 dan mereka mempunyai seorang anak lelaki berumur setahun.

Dia dianggarkan mempunyai kekayaan kira-kira AS$15 bilion (RM45.9 bilion).

4 comments:

:: Zanna :: said...

wah!!!! kayo nya...btol x teratakindah huhu~~

Cayril Ikhwan said...

apa lagi jomm la kita p beli kapal mewah pulak..kitakan jutawan

::nuRuLaDHar:: said...

tingin nk nek kapal2 gitu..uhuhu

anamizu said...

fuhhh kayanye...
cik ana teringin nak naik cruise..
tah bile dpt nak naik tah..ngee~~

recent post: |curriculum vitae atau resume???|