..::sekapur sireh::...


Selamat Datang Ke TeratakIndah.blogspot...
Penggantara diruangan maya dengan dunia sebenar. Semuanya dihujung jari anda. Disampaikan dengan penulisan yang mudah sesuai disemua peringkat. Teratakindah sentiasa mengalu-alukan kedatangan anda.


Info@teratakindah

...

Tuesday, September 20, 2011

Photomatik PRO... untuk editing HDR..


Salam semua...hehe ermm sekarang nih pixelBUROK di laman facebook tengah hangat dengan formulasi HDR... Apa tu HDR? HDR nih singkatan bagi High Dynamic Range Imaging.. Ianya adalah hasil gabungan gambar-gambar berlainan exposure ataupun kecerahan pada gambar digabungkan bagi mendapatkan suatu struktuk gambar yang menakjubkan..

Teratakindah sekali lagi ingin berkongsi serba sedikit tentang perisian HDR nih... Sekarang nih banyak Software HDR.. Jika dulu Photoshop la agen terbaik pembikinannya..dan kini pelbagai jenis software yang mudah dan ringkas yang mampu berdiri sama tinggi dengan adobe yang kini mencatatkan rekot no 1 dunia dalam pengeditan gambar..

Teratakindah mengesyorkan kepada mereka yang ingin berjinak dengan fungsi HDR nih menggunakan perisian Photomatix Pro 4.1.. Juga disediakan tutorial dalam perisian tersebut.. nak try ke?? hehe jom download.. khas utk anda...

<<<download>>>


contoh hasil Photomatix ProNo comments: