..::sekapur sireh::...


Selamat Datang Ke TeratakIndah.blogspot...
Penggantara diruangan maya dengan dunia sebenar. Semuanya dihujung jari anda. Disampaikan dengan penulisan yang mudah sesuai disemua peringkat. Teratakindah sentiasa mengalu-alukan kedatangan anda.


Info@teratakindah

...

Monday, January 25, 2010

Bagikan hembusan bayu...


Nilai cinta yang terpupuk dari dasar persahabatan kian berputik dilubuk hati. Tika hati mengharap suatu kepuasan dalam persahabatan, hati itu sekali lagi diuji dengan ribut tsunami cinta. Tika hatinya masih dalam sangkar emas si pelayar, hatinya dirobek buat sekali lagi dan cuba untuk melepaskan diri dan lari menemui suatu kedamaian yang sebenar.
Hati yang semakin berbelah bagi sering kali diuji dengan gelombang asmara yang makin bergelora sehinggakan mampu menenggelam dan meranapkan bahtera dilautan membiru. Tapi nilai persahabatan mengatasi segalanya sanggup mengetepikan nilai cinta yang masih samar di lubuk hati.
Pengorbanan demi pengorbanan membuahkan rasa gundah dihati. Rambang setiap penglihatan.. bisikan hati membuatkan kepiluan dan kekuatan tidak melepaskannya, merampas dari kedudukan asal.. Tapi niat yang suci memadam setiap bisikan-bisikan lalu. Berbekalkan kekuatan yang tinggi mencakar hati berdarah sehingga mengalir titisan cinta. Hati yang sepi pergi kepangkuan asal meninggalkan titik cinta yang samar belayar untuk selamanya bersama hembusan bayu........

5 comments:

irfan naufal said...

ader pengalaman ke cekgu?

teratakindah said...

ish!!!! mane ade laa... cikgu tulis nie kat seseorg member baik cikgu...

irfan naufal said...

mksdnyer...
cekgu penah ade affair ngan die ye dulu?
cekgu msh sygkan die ye?

teratakindah said...

oitz!!!!! affair!!!! hush bukan la...maksud cikgu...member cikgu 2-2 tu laki n pmpn...member baik ckgu laki tu...

irfan naufal said...

ye ker cekgu?
ntah2 pengalaman cekgu kot...
sayer pun ade pengalamn camtu..
syg sgt..tapi ade sbb saye terpakse lpskan..