..::sekapur sireh::...


Selamat Datang Ke TeratakIndah.blogspot...
Penggantara diruangan maya dengan dunia sebenar. Semuanya dihujung jari anda. Disampaikan dengan penulisan yang mudah sesuai disemua peringkat. Teratakindah sentiasa mengalu-alukan kedatangan anda.






Info@teratakindah

...

Wednesday, March 25, 2009

Jom gi Putrajaya!!!



haha...arini saye batalkan semua kelas saya sbb saya gi ke Putrajaya!!! hehe jemputan khas pemenang2 time perarakan maulidur rasul aritu..skolah sayekan menang...jadi,pengetua suruh pegi mewakili sekolah.. bertolak dari skolah jam 10am dan sampai kol 11am..ujan lenat da... kami dijemput dalam majlis penyampaian hadiah dan sijil anjuran Jakim.. kami seramai 7orang guru mewakili pihak sekolah.. yang paling best time makan..huh sedap betul la nasi briani die..saye sampai tambah 2kali tu... k ar tu je dari teratakindah...tgk ar ar gambar yg sempat saye amik...hehe tapi funsion tadi kene pakai songkok da...dah mcm alfadhil uztaz wahahaha

Friday, March 20, 2009

Haluuuuu.....saye dah kembali...

hmm seminggu sudah saye tinggalkn dunia blog nie...biase la cuti seminggu..balik kampung!!! indahnya lambaian biji padi yg menguning lautan sawah yang menghijau bagaikan menyambut ketibaan saya di negeri jelapang padi nun jauh keutara sana..... kedah darul aman... saye balik kampung tiga orang je mak,adik n saye... balik melawat nenek tersayang...

Balik je KL suasana hepi bertukar menjadi stress..waaaaaaa.... tau xkenape?? sbb tanda kertas ujian bulan mac budak2 da..huh dah ar jawapan ntahpape diorang tulis (sebilangan kecil shj) ..lain yg di mintk lain yg ditulis.. tapi alhamdulillah prestasi dorang meningkat..tahniah!! dah lenguh tgn tande 7kelas subjek KH ngn P.Seni.. meh le tolong tandakan skali..



Monday, March 9, 2009

SMKGS Juara Perarakan Maulidur Rasul Peringkat Kebangsaan??



Alhamdulillah...syukur sbb Sek. Men. Keb. Gombak Setia sekali lagi dikejutkan dengan kemunculan juara kategori sekolah dlm perarakan maulidul rasul yg berlangsung di Dataran Merdeka.. Sekolah saye menghantar 7 orang guru dan 140 orang pelajar dalam perarakan tersebut.. terkejut bila nama sekolah ditabalkan sebagai johan kategori sekolah.. time tu kami semua melarikan diri sbb hujan turun da... saye plak melarikan diri ke toilet..sakit perut da..smlm makan kenduri.. upacara diteruskan dengan perasmian seterusnya persembahan kesenian dan berakhir dengan perarakan motor berkuasa tinggi dan lintas langsung helikopter nuri membawa sepanduk maulidur rasul.. Acaran tamat pada 11am..




















Saturday, March 7, 2009

Perkhemahan Pengakap kat SMK Hillcrest

aik...cekgu Kabet Bomba gi perkhemahan pengakap?? ai xmarah ke anak2 buah?? hehe bukan gile pangkat atau gile kuase tapi semangat kesekolahan nak tgk budak2 sekolah saya berkhemah ditempat org.. hmm sebelum tu saye nak memperkenal sekoah yang digeruni dalam daerah gombak nie,lain xbukan SMK Hillcrest..hmm kedudukan sekolah yang stategik dan mempunyai view yang cantik di lereng bukit Tmn Seri Gombak menempatkan wira-wira khususnya pasukan unit beruniform antara yg tergempak kat daerah gombak nie. fuh!!! kalo sume nak tau saye ex-student skolah nie la..hmm time saye tu skolah nie asyik juara je.. Yang uniknye skolah nie, die ade Taman Gejet tersendiri..fuh cantek beb!! taman gajet nie kawasan khas utk perkhemahan (hutan tepi skolah)... ok lah u all tgk ar gambar yg sempat saye amik tadi..sempat amik nie je sbb bateri abis da.. la nie kat umah japgi nak gi SMK Hillcrest nak usya aktiviti diorang mlm nie.camne la diorang skang,dah ar ujan je mlm ni...ingat nak tido sane je..k jumpe esok!!!



Friday, March 6, 2009

Huh kertas ujian dah siap tapi...

Next week hari ujian bulan mac..hmm jadi, saye relax ar skit..wahahaha.. skang nie kertas ujian Kemahiran Hidup form 3 dah pun siap..tapi yg membosankan kene stepler ar plak..huh dah ar kene stepter untuk 600 org student..tension siot!! penat!! wahai blogger2 yang budiman, meh le tolong steplerkan kertas soalan nie same..nanti saye blanje mamam roti canai..hm sedap sedap sedap..

Sunday, March 1, 2009

Syukur Alhamdulillah!!!




Alhamdulillah...berkat berhempas pulas saya n kontinjen2 (kadet bomba n Rumah Hijau) slama nie akhirnya berbuahkan hasil yang membanggakan..syukur saya kehadrat illahi coz dapat harumkan nama pasukan dibawah jagaan saya.. terima kasih jgk kpd ketua rumah sukan hijau dan ketua kadet bomba memberi kepercayaan penuh kpd saya untuk handle pasukan2 nie.. walaupun dari idologi yg berbeza tapi niat yg sama untuk naikkan nama pasukan saya diperingkat yg membanggakan walaupun sekadar menempah nama dipersada sekolah shj.. sekarang perjuangan rumah hijau sudah selesai dan saya tertumpu kembali kepada pasukan kadet bomba utk mengharungi pertandingan peringkat sekolah, daerah dan insyaAllah ke peringkat antarabangsa tidak lama lagi..

keputusan perbarisan tadi menyaksikan pasukan rumah hijau menduduki tempat ke3 utk kategori rumah sukan, dan kadet bomba ditempat ke2 bagi ketagori badan beruniform..Dan yg paling best saya dapat nombor 3 dalam acara guru..hehe sy bangga dgn kemampuan dan kesungguhan kontinjen sy..walaupun pasukan rumah hijau terdiri dari pelajar form1 dan hanya sebilangan kecil dari senior,tidak mematahkan semangat untuk merangkul tempat ketiga kedudukan rumah-rumah sukan..cikgu bangga dgn awak semua!!! xsia-sia cekgu stayback kat skolah sampai pukul 12tgh mlm hnya semata-mata nak pastikan persediaan perbarisan lengkap..walaupun duit cekgu banyak habis tapi xternilai dgn titisan peluh ank2 cekgu yg berpanas hanya utk naikkan nama rumah hijau..tahniah semua yg terlibat.. thankz a lot to bob kembar, aina(kelas janda), cekgu dyana, ketua komanden, pemegang sepanduk n bunga manggar, senior form 6 seterusnya semua kontinjen2 rumah hijau yg banyak tolong dlm persiapan perbarisan rumah hijau... utk kadet bomba, cekgu nak ucapkan thnkz utk sarjan muhammad, sarjn acap, srjn rozi n semua barisan kontinjen yg berungkus lumus dlm perbarisan sukan kali nie...


Rama-rama berkawat...wahahaha

video