..::sekapur sireh::...


Selamat Datang Ke TeratakIndah.blogspot...
Penggantara diruangan maya dengan dunia sebenar. Semuanya dihujung jari anda. Disampaikan dengan penulisan yang mudah sesuai disemua peringkat. Teratakindah sentiasa mengalu-alukan kedatangan anda.






Info@teratakindah

...

Wednesday, February 25, 2009

Menjelang Sukan SMKGS

assalamualaikum.... hmm dah lame xupdate blog..bz skit la...tambah2 lagi menjelang sukan sekolah pada 1 mac nie... dah ar kene wat 2 kertas kerja pastu kene handle kawat kadet bomba ngn perbarisan rumah hijau..penat tu.. nie pun baru balik dari carefour..beli eksesori perbarisan umah hijau...

hmm saye nak tunjuk skit ar gambar2 kadet bomba semasa latihan dijalankan...




Monday, February 16, 2009

Upin dan Ipin??



hahaha...skng tepat jam 2.00am hmmm....saya baru balik dari Mid Valley... tengok wayang ngn family..cite Upin dan Ipin..hmm betul betul betul... best sgt2...kalo diberi pilihan filem nie saya bagi 5bintang beb!!! nie ar 1-1 nye filem animasi malaysia yang paling gempak pernah saya tengok.. citenye yang klaka,sedih dan saat2 mendebarkan membuatkan sy berpuas hati..berbaloi rm12 beli tiket mid night lak tu... tiket abis da..tu pun beli tiket kol 6.30pm... yg paling membanggakan abis je show sume tepuk tangan..kalo ade pegarah "Geng" tu kompom kembang..wahahaha pe lagi..saya sarankan kat sume blogger gi ar wayang tgk cite ni..mesti xmenyesal punye!!!! k ar nak tido dulu...esok ari isnin ade perhimpunan pastu ade kelas da....gd nite!!


Sunday, February 15, 2009

Latihan Rempuh Halangan Kadet Bomba..

hmm arini pasukan Kadet Bomba SMKGS mengadakan 1 lagi aktiviti kecergasan bagi menguji mental dan fizikal ahli pasukan.. acara bermula dengan siapan tempat dimana latihan dijalankan bagi memastikan ciri2 keselamatan terjamin dan boleh digunakan sepanjang aktiviti berlangsung.. Kekuatan seramai 20anggota bagi setiap kumpulan dari 170 anggota dibahagikan.... aktiviti rempuh halangan ni bermula jam 1030am... tegok lah gambar2 yg sempat saya rakam sepanjang aktiviti tersebut..


Cekgu Juliana n Cekgu Ct Hawa...

Pompuan tu!!


Kerjasama antara AJK..Cayalah beb!!

Hah panjat jgn xpanjat





.
video

Wednesday, February 11, 2009

Sukan Tara SMKGS...

hmm sukan tara ini satu acara sampingan menjelang Temasya Sukan Sekolah..ia bertujuan bagi mengumpul mata awal bagi mengukuhkan markah Hari Sukan nanti... 3 acara utama dipertandingkan iaitu acara balapan (100m dan 300m), lompat jauh dan lontar peluru...kat sini saya ingin berkongsi pengalaman dan gambaran hari tersebut...

Thursday, February 5, 2009

Gotong Royong Perdana SMKGS 2009



hmm saye nak cite skit pasal gotong royong perdana SMKGS sabtu lalu..iaitu pada 31januari2009.. Setiap guru pada hari tersebut mcm pengarah ar..wahahaha tapi pengarah yg kene wat keje ngn student..saya bertugas di sebuah bilik yg sgt selesa iaitu bilik guru laki da....Saya ditemani oleh cekgu kerel ngn cekgu affandi(c).. yang bestnye gotong royong perdana nie disediakan mknn..fuh best la...dah la relax dpt mknn free plak.. keje saya ngn cikgu kerel berakhir jam 10pagi...tapi xleh balik lagi da... kami mkn je sambil relax dan menangkap gambar untuk dibuat kenangan... kemudian kami diberi perlepasan untuk balik jam 12 tgh ari..saya bercadang nk bawak cikgu2 yg lain mkn kat sebuah restoran nasi aym yg paling popular kat Gombak nie...name restoran tu restoran nasi ayam mancongkam...sedap beb!! tapi ape kan daya cekgu2 senior mintak tolong cat tandas cikgu pmpn plak da..huh dengan alasan diorang xsampai..punah harapan nak mkn nasi aym..ikut hati nak gi kat batu belah batu bertangkup dah aritu sbb kepunan nak mkn nasi aym..nsb bek la batu belah batu bertangkup cuti public holiday... ok la...nie ade skit cebisan kenangan bersama Hari Gotong Royong Perdana yg julung2 kali diadakan 2009 ini....



sape paling slim...wahaha


cikgu juliana & cikgu aliza

ni pahal ar plak nie....

Wednesday, February 4, 2009

Easy Math...

Easy Math?? ape tu?? hah nie ar salah satu program ceramah anjuran sekolah tentang matematik oleh pakar matematik iaitu En.Azman yg berpengalaman dalam magic2 dlm matematik nie.. Hmm saya bawak budak2 kelas 3Luhur ke ceramah tersebut... suasana yg sejuk membuatkan mata saya layu bak teratai ditasik madu...ngntuk gile la...tapi cover ar dpn budak2.sib bek ar Cekgu Khairil pun ade xder ar boring sgt..bleh menyembang...wahahaha



En.Azman sedang menunjukkan magic dlm math..

gabunagn kelas 3luhur dan 3unggul

Kusyuk gile ar...

Matang vs Xmatang (for mystdnt only)..

hmm assalamualaikum blogger sume khususnya student2 saya..hehe lame jgk ar saye xupdate kan?? ok arini saye nak cite skit 1lagi kajian yg saya jalankan selama 1bulan bergelar guru.wahahaha.. tajuk yang sgt menarik perhatian pelajar2 saya bila saya bertanyakan soalan ini... Siapa yg lagi matang antara Lelaki dan Wanita?? student laki dengan megahnya cakap pmpn yang xmatang diorang je yg matang..yang prmpuan plak sebaliknya..

Perlu diigatkan ye tahap kematangan kaum adam lebih lambat berbanding kaum hawa.. itu fakta yang sume orang mesti tahu...kaum lelaki jgn kecik ati ye.. Dan tahap kematangan seorang perempuan terhad dan perlu bimbingan kaum lelaki..fitrah manusia berpasangan itu jawapan die... kenapa saya cakap begitu?? sbb perempuan matang tetapi lemah dalam membuat sesuatu keputusan.. saya tidak perkecilkan kaum hawa tapi itu la yang sy sering kali terangkan kepada student2 saya khususnya pelajar2 perempuan...

Pemerhatian saya pada kaum saya sendiri pulak, mereka inginkan perhatian dan lagak seperti hero hindustan... Student2 saya 1kelas mempunyai 40 orang pelajar...separuh lelaki separuh perempuan... Pelajar lelaki akan tunjuk hero jika ada pelajar perempuan... itu ar lelaki. Contoh lagak hero ni seperti buat bising dlm kelas, menyanyi, gelak2 dan sebagainya.. ini disebab oleh tahap kematangan yg lembap kaum lelaki berbanding wanita... Saya mengajar subjek kemahiran hidup dan kelas akan dipecah dua iaitu lelaki dan perempuan..saya mengajar pelajar lelaki...dan mendapati pelajar lelaki nie senyap je kalau tiada perempuan.Baik ar pulak!!.. ternyatalah kajian saya agak tepat bahawa mereka hanya tunjuk hero depan pmpn...saya tidak nafikan yg saya dulu pun mcm tu jgk.. depan perempuan tunjuk hero.... bila umur meningkat dewasa kaum lelaki khususnya,akan brubah dari segi pergaulan,percakapan dan perbuatan... kepada student2 saya yg selalu melawat blog saya nie terima kasih cikgu ucapkan k..ape yg saya tulis nie untuk korang k..ingat sume pesan saya...yg perempuan jgn ambik ati ngn pelajar2 lelaki k...