..::sekapur sireh::...


Selamat Datang Ke TeratakIndah.blogspot...
Penggantara diruangan maya dengan dunia sebenar. Semuanya dihujung jari anda. Disampaikan dengan penulisan yang mudah sesuai disemua peringkat. Teratakindah sentiasa mengalu-alukan kedatangan anda.






Info@teratakindah

...

Thursday, October 30, 2008

Kontroversi beb!!

hahah...best xvideo nie?? aku baru je amik kat hp member aku (ezam).. aku suke tgk bear tu..comel sgt tapi jgn tunjuk kat budak2 tkt die tiru aksi bear tersebut.. hanye untuk hiburan je.. Jgn cube ye... Dah kawin xpe..hehe




video

Tuesday, October 28, 2008

Aku sakit Perut...

Hai kawan-kawan.... ari nie xpic la... coz xsempat nak amik gambo..tapi xpe ar kan... kehidupan aku pada hari ini macam biase je... cume sakit perut ar smlm mkn megi goreng akak aku yg beli kat kedai mamak... huh perit betul... tadi akak aku blanje tom yam campur kat kedai yg sama..smoga esok perutku dlm keadaan normal hendaknya..aminn..

Monday, October 27, 2008

Nak cuti!!

Hmm arinie hari paling membosankan... Orang len best je cuti duk umah..tapi aku kene keje da... dah ar sume kedai sekeliling ttp..tinggal lah kedai aku je bukak.. boring beb!!! Dah ar pepagi tadi aku Flu..huh telan ubat sebiji. keje tadipun mcm orang mabuk je..ngantuk mkn ubat..hehe. Kepada pengganut agama Hindu, Epy Deepavali!!!

hmm nie ar brkfst aku pg tadi..hehe


Fuh sume kedai kat sebelah2 tutup!!! jeles aku!!! akupun nak cuti gak



Lengang je kat sepanjang kaki lima..


Tersusun rapi...sume magazine baru sampai...bace free je aku nie...

hmm dah penat menyusun,mase untuk menguji IQ..pelagi men sudoku r plak..

hmm sampai magazine nie pun aku dah biz bace.... sume khas untuk kaum hawa..



Sunday, October 26, 2008

Open house lagi!!!!!!!!!!!!!!!!

hmm... arinie 1hari aku gi open house... mule2 aku gi knduri umah bos aku..die kawin da... pastu aku g open house jiran aku lak..tapi die wat kat kadai die..pembukaan kedai baru (spa).. yang bestnye lepas pada tu aku gi umah ex-gf aku....hehe mule2 pk 2,3 kali gak..tapi pikirkan ati org tua,aku gi je la..ala relax jer...tapi sebelum tu aku mintak doa ditetapkan hati, ditenangkan hati dan tingkatkan kesabaran...yer la jumpa ex-gf tu...

aku sampai umah die pun dalam kol 3pm..rindu sgt aku kat mak ngn ayah die.diorang baik sgt ngn aku...mak die sakit...sebak jgk aku td..ye ar mau xnyer dah 2bln xmlawat diorang.. tapi kontrol beb!!! wahahaha..


nie kat umah adik angkat aku..

balik dari umah die,aku trus g umah adik angkat aku kat setapak... adik angkat aku tu manje skit....cian lak kalo aku xdtg umah die...name die myra... sorang lagi adik angkat kesayangan aku pun wat open house gak tapi aku xgi pun xsempat ar...die wat lepas zohor sampai asar je...

sekarang kat umah..huh penat beb drive 1hari....

Saturday, October 25, 2008

Sory dah lame xupdate...

Hehehe sory ar geng coz jarang2 update blog...ok ar atas permintaan sayer akan update sekerap mungkin k.... hmm ari nie aku nak cite skit gambaran kat tempat keje aku pada hari jumaat (24/10/08) ngn sabtu (25/10/08) yg lepas.

Hmm kat kedai tu kalo xde keje2 grafik nak wat aku terpakse ar g ke bahagian kaunter.. hmm ari2 mcm2 jenis manusia aku jumpe.. yg banyak student ar... orang2 opiz pun ramai gak.. bapok2 pun ader... yg xbest nyer dtg kedai aku smate2 nak jumpe aku..kalo pmpn xpe la gak..nie bapok..huh takut beb.. tapi skang dah kurang..mungkin ramai spesis bapok nie dah insaf kot..

hmm bende nie ar sarapan aku ari2..nie pun pow akak aku..wat muke sposen baru dpt..

Tapi kadang-kadang nie pun aku balun skali...hehe ikut dan je..

Hehe ari jumaat..pakai ar baju mlayu..

hah nie ar akak aku..keje nak bergosip je memanjang...

Insaflah wahai kakak-kakak ku...

Ish..ish..ish..sampah masyarakat tol..


Thursday, October 23, 2008

Tentang Dia




Ade ape dengan aku????
Hmm ok ar...name sebenar aku Mohd Nasri Bin Puteh.. Duk kat Taman Seri Gombak.. Mude lagi...baru 22tahun.. tarikh lahir aku 22mei1986..kalo nak bagi adiah leh jgk..tapi hari jadi lambat lg ar..saye xkesah..wahahah


Watpe skang??
hah skang aku keje sementara kat kedai akak aku .. aku wat printing, grafik.. ala kedai buku..tapi trime tempahan kad kawin,cendera hati, rubber stamp..memacam lagi ar...aku kire bahagian grafik ar konon nyer..gaji 2 spesial ar skit..hehehe

suasana waktu mlm kedai aku..


Pendidikan??
hmm aku lepasan diploma je.. Diploma Kejuruteraan Elektronik kat Politeknik Shah Alam..


Orang Paling rapat..
mesti ar family aku beb!!! pastu kawan2..pastu ngn kakak2 angkat aku, ngn adik2 angkat aku.. (kalo bleh sume aku nak angkat)


Family aku..


Tok aku ...



kakak kesayanganku..walaupun suke buli aku die ttp kakak yg baik!! yg paling best kikis duit die hmm


Kak Mai @kak buba+Adek Aisyah





hah nie adik angkat aku jgk..adek fyra..


Cinta?????

Cintee!!!! hmm ade ape dgn cinte?? hatiku tertutup..dan masih tertutup.. tggu ar ade rezki ade ar tu...


Haiwan Kesayangan..

Aku suke kucing meowwww2... comey sgt..nnt aku nak beli..dah survey dah harga die rm340 anak kucing parsi..aktif sgt..geram sgt2... skang nie aku bela hemster..ade 2ekor...tapi sekor baru je mati.. name die chemong sekor lagi Momot.. Name hemster2 aku nie seseorang (rahsia) yang bg.. pastu aku bela ikan kaloi.. dah besar dah..

Chemong



video


Momot yang agrasif


Hobi??

hmm hobi aku Melancong ngan tangkap gambo...mmg aku suke mlawat tempat2 orang..tambah2 lagi kat tepi pantai.. 1malaysia aku dah g..best sgt ngn alam ciptaan tuhan nie... Skang aku ade hobi baru..mendaki gunung...aku kenal ngn sorang abg nie..die pemimpin pengakap malaysia..kirenye aku nie anak murid die ar..mybe bln 11nie aku g mendaki..nak join?? jom ar... bleh tenangkan fikiran..best dow aktiviti outdoor nie..

Kat Pantai Cahaya Bulan, Kelantan

Ayah aku... time nie kitorang gi memancing kat muara sungai kat cherating, Pahang.. banyak ikan!!!

ayah+mak aku... time kitorang g Hatyai,Thailand.. nie kat dlm teksi..diorang panggil "tut-tut".

nie abg aku.. time nie kitorang g pantai Songkla,Thailand.. panas nak mampus beb.. aku tukang amik gambo je..cian aku..



besar gile beb patung budha tu... si kat Thailand gak..lupe ar name tempat nie

Nie kat pangkor...

Nie kat Telok Rubiah,Perak


Saturday, October 18, 2008

Raye sebulan

Selamat Hari Rayer!!!



Assalamualaikum to blogger2 sumer yg sudi mlawat blog nie... hmm sedar xsedar kiter dah mlangkah ke bln syawal dimana sebulan kiter kejakan ibadah puasa... Sayer nak kongsi skit ar pengalaman raye tahun nie..walaupun xbrape meriah coz nenek saye baru je kerahmatullah seminggu lagi nak raye... sedih 2 mmg ar sedih..tapi dah Tuhan jemput die utk die brehat...sape ar kiter nak sangkal benda nie...alfatihah..

ok lah berbalik pasal rayer tahun nie... saye nak citer ar perjalanan saye balik ke kampung.. kesedihan tu masih bleh terubat dgn baliknyer anak sulung mak+ayah sayer iaitu abg sayer la!! die study kat UK bakal doktor tu... rayer nie kami balik 2buah kereta..sbb barang banyak sgt..sayer drive kete mak sayer..perjalanan ke kedah betul2 menguji kesabaran... dah ar jauh pastu kete banyak sgt..sayer balik ke kampung hari sabtu bersamaan 27 ramadhan...

My bro


Rayer tahun nie family sayer pilih warna Itam ngn Putih..warna mcm berkabung plak..hmm mcm tau2 je nenek saye nak meninggal..sedih sgt...


Rayer Pertama!!!!

Tahun nie lain skit dari tahun2 yg lepas sbb sayer kene bagi duit raye!!! hehe walaupun beratus habis untuk bdk2, tapi rase best sgt2 ble tgk diorg hepi dapat duit raye.. yg menje ngn saye msti lah dapat lebih..hehe sayer suke sgt budak2.....

Hmm nie ar anak2 spupu saye yg paling manje ngn saye!!




hah nie nenek sayer belah mak..hmm sayer panggil tok.. sayer syg sgt kat tok hmm sebelh die tu cicit kesayagan die la..Alisha Irdina namenyer..








Wednesday, October 15, 2008

Jgn Marah...

video
Video nie aku wat mase sem2...boring2 duk umah aku pun wat ar...tapi yg bestnye aku dpt kenekan mmber2..wahahaha pdn muke korang...

Sunday, October 12, 2008

Jangan Pisahkan..

Biar cinta terhalang gunung dan samudera
Aku tetap memegang janjiku padamu
Biar jurang yang terjauh ada di depanku
Takkan goyah sumpahku terhadap dirimu
Kita bagai kumbang dan bunga
Hatiku pasti hatimu jua
Namun mengapa ada saja
Yang benci tulus cinta kita

Jangan pisahkan
Aku dan dia
Tuhan tolonglah
Ku cinta dia
Biarkan kami tetap bersama
Di dalam suka dan duka

Biar cinta
Diuji lautan yang bergelora
Aku tetap menjulang namamu di jiwaku
Kita bagai bulan dan bintang
Hatiku pasti hatimu jua
Namun mengapa ada saja yang benci tulus cinta kita

Jangan pisahkan
Aku dan dia
Tuhan tolonglah
Ku cinta dia
Biarkan kami tetap bersama
Di dalam suka dan duka

Tersentak hatiku ketika mendengar lagu dendangan Phyne Ballerz. Lantas aku kesat air mata jernih yang mengalir membasahi pipi ini. Hatiku terguris tanpa berdarah. Sejenak itu aku teringatkan seseorang yang pernah mendiami hati ini.